Изработка и поддръжка на уеб сайт

Има различни начини да създадете свой дом в мрежата. Разберете какви са опциите Ви и създайте план за действие, който да Ви осигури присъствие онлайн.
Създайте свой дом в мрежата

Изработка и поддръжка на уеб сайт

Най-очевидният начин да навлезете в дигиталната среда е чрез уебсайт.
Можете да се обърнете към нашия квалифициран екип за изработка и поддръжка на уеб сайт от всякакво естество.
Старите уебсайтове не бяха много повече от онлайн брошури, които описват кой, какво и къде.
Днешните уебсайтове могат много повече.
Те могат да помагат на хората да проучват, да разговарят със специалисти, да четат потребителски отзиви, да гледат видеоклипове, да купуват продукти и дори да проследяват поръчки.

Безкрайни са възможностите  да правите бизнес онлайн изпозвайки вашия уебсайт. Нека Ви напомним, че независимо дали използвате уебсайт, местни малки бизнес обяви, социални медии, мобилни приложения или всички гореизброени, тайната е да решите какво искате клиентите Ви да правят, след което да създадете дом, който постига тези цели.
Заедно тези неща са Вашата дигитална витрина – пространството Ви за взаимодействие с клиентите онлайн.

Кратко въведение

Как функционират уебсайтовете?

Първо ще трябва да наемете място, където да разположите вашия дигитален дом и да изберете подходящо име. Името на сайта ви се нарича домейн.
За да бъде достъпен вашият уебсайт, той трябва да бъде разположен на специално конфигуриран за целта сървър.

Сървърът е компютър, свързан с интернет, чийто софтуер му позволява да съхранява или хоства уебсайта Ви – кода, изображенията, видеоклиповете и общо взето всичко останало, от което е съставен той. Тоест, когато някой всъщност иска да види страница на уебсайта Ви и въведе вашия домейн.

За начало изберете името на вашия нов проект и мястото, където ще го съхранявате. Тези стъпки са задължителни преди да се заемете с изработка и поддръжка на уеб сайт за вашия бизнес.

Изработка и поддръжка на уеб сайт

Основни компоненти на един уебсайт

Нека да разгледаме някои общи части на всеки един уебсайт.
Тези секции не са задължителни, но присъстват почти във всеки един уеб проект и помагат за интуитивно разглеждане на вашия уеб сайт дори и от посетители, които за първи път го разглеждат.

  • изработка и поддръжка на уеб сайт
  • начална страница
  • навигационно меню
  • описания на продукт или услуги
  • информация за уеб сайта: „За нас“
  • условия за ползване
  • политика за съхранение на информация ( GDPR )

Започнете, като мислите как са организирани уебсайтовете, които посещавате често. После решете какъв вид съдържание искате да предлагате и след това го групирайте по смислен начин. Не се колебайте да се свържете с нас, ако желаете консултация или препоръка за изработка и поддръжка на уеб сайт.

Уебсайтът Ви трябва да отговаря на нуждите на бизнеса и посетителите Ви

Уебсайтовете и бизнес целите Ви

Може да изглежда очевидно, но е вярно, че уебсайтът Ви трябва да отговаря на нуждите на бизнеса и посетителите Ви. Ще Ви покажем как да мислите като клиент и да оформите уебсайта си по съответния начин, без да изпускате от очи целите си.

Съчетаването на това, което искате хората да правят в уебсайта Ви, и това, което те искат да правят в него, е тайната на успеха и задължителна част от всяка изработка и поддръжка на уеб сайт.

Като пример, помислете за последния път, когато посетихте уебсайт в търсене на телефонен номер, може би просто сте искали да се обадите в магазина, за да зададете въпрос или дори да получите упътвания. Лесно ли открихте този номер? Ако сте бизнес, целта Ви трябва да е да показвате телефонния си номер на много видимо място на всяка страница от сайта, откройте го. Обмислете добавяне на текст, който насърчава посетителите да Ви се обадят, направете страницата си за връзка лесна за намиране, в случай че това не е първата Ви страница от сайта Ви.

Проектирайте и създайте уебсайт, съобразявайки се с бизнес целите си и желанията на посетителите. Така той ще има много по-добър шанс за успех.

Интересувате се от нашите услуги? Изпратете запитване!