Какво е дигитален маркетинг?

След като вече сте създадали своя онлайн дом е време да търсите начини за привличане на повече клиенти към виртуалната си входна врата.
Какво искате да получите от дигиталната среда?

Дигитален маркетинг: Анализиране и адаптиране

Какво е дигитален маркетинг? Какво се крие зад тези думи?
В същността си това са всички инструменти и похвати, с които да установите онлайн присъствието си и да започнете  да привличате хора към дигиталния си дом.
Първо, определете онлайн целите си и си поставете реалистични очаквания. Второ, използвайте анализ за проследяване на дейността си и резултатите от нея. И накрая, винаги бъдете в течение и се адаптирайте към промените в технологиите и отрасъла, в който работите. Ако планът Ви включва всички тези неща и останете гъвкави, значи сте на правилен път.

Освен това е важно да се уверите, че планът Ви за дигитален маркетинг има дългосрочна перспектива. Ние също ще ви помогнем в:

  • създаване на цялостен план за действие
  • анализ и обработка на резултатите
  • настройване на компаниите, спрямо постигнатите резултати.

Заедно ще изградим Вашия нов  дигитален дом и ще се погрижим посещанията никога да не спират и вашите продукти или услуги да достигнат до максимално много хора.

Дигитален маркетинг: кратък преглед

Да започнем с търсачките.

Има два основни начина, по които да ги използвате. Първият е оптимизирането за търсачки (SEO), което Ви помага да популяризирате бизнеса си в неплатените резултати от търсенето. Вторият е маркетингът чрез търсачки (SEM), който Ви дава възможност да купувате рекламно пространство в резултатите от търсенето.

Основното при SEO е да показвате уебсайта си на подходящите хора, които търсят продукти и услуги. Важно е да знаете какви думи в действителност въвеждат хората. Товa са ключови думи. Те са думите, свързани в най-голяма степен с бизнеса Ви. Когато ги разберете, ще можете да подобрявате начина, по който хората търсят по тях. От друга страна, при SEM фирмите плащат, за да рекламират на хора, търсещи по конкретни ключови думи онлайн. Търсенето е чудесен начин за достигане до хора, но не е единственото, което правим в интернет.

Преди да обобщим, нека да припомним един полезен начин, по който фирмите могат да използат дигиталната среда – имейл маркетинг. Не става въпрос за нежелана поща (спам), която задръства входящата ни поща, а за изпращане на подходяща информация и предложения до хора, които вече са позволили да им пишете. Можете да насърчавате хората да се регистрират или абонират да получават имейли от Вас. Сами решавате останалото. Можете да изпращате ваучери на хората, които са си насрочили час на сайта Ви, да рекламирате специално събитие или да популяризирате артикули на разпродажба. Като знаете всички начини, по които можете да намирате хората онлайн, както и как те могат да Ви намират, можете да постигнете голям успех за бизнеса си. Колкото повече типове дигитален маркетинг изпробвате, толкова повече възможности имате да достигате до най-ценните за Вас клиенти, независимо къде в дигиталния свят се намират.

Интересувате се от нашите услуги? Изпратете запитване!