What is digital marketing?

Once you've created your online home, it's time to look for ways to attract more customers to your virtual front door.
Какво искате да получите от дигиталната среда?

Дигитален маркетинг: Анализиране и адаптиране

Най-очевидният начин да навлезете в дигиталната среда е с уебсайт. Старите уебсайтове не бяха много повече от онлайн брошури, които описват кой, какво и къде. Днешните уебсайтове могат много повече. Те могат да помагат на хората да проучват, да разговарят със специалисти, да четат потребителски отзиви, да гледат видеоклипове, да купуват продукти и дори да проследяват поръчки.

Но е възможно да правите бизнес онлайн без уебсайт. Нека Ви напомним, че независимо дали използвате уебсайт, местни малки бизнес обяви, социални медии, мобилни приложения или всички гореизброени, тайната е да решите какво искате клиентите Ви да правят, след което да създадете дом, който постига тези цели. Заедно тези неща са Вашата дигитална витрина – пространството Ви за взаимодействие с клиентите онлайн.

Да направим кратък преглед

Как функционират уебсайтовете?

Да приемем, че решите да отворите пекарна. Първо ще трябва да наемете място, където да я разположите, нали? При уебсайта е същото, само че не наемате пространство на главната улица, а на сървър.

Сървърът е компютър, свързан с интернет, чийто софтуер му позволява да съхранява или хоства уебсайта Ви – кода, изображенията, видеоклиповете и общо взето всичко останало, от което е съставен той. Нарича се сървър (от английски език „доставчик“), тъй като при поискване доставя правилното съдържание. Тоест, когато някой всъщност иска да види страница на уебсайта Ви и въведе вашия домейн. Това е нещо, което въвеждате в прозореца на браузъра, за да отворите който и да е уебсайт, например www.agmastudio.com.

Сега ще направим кратък преглед. Всичко след WWW е всъщност т.нар. Име на домейн. Това е частта, която позволява на хората да намират уебсайта Ви. Затова е доста важна. Когато някой въведе този уеб адрес в браузъра си, в общи линии се случва следното.

Are you interested in our services? Send an inquiry!